A mentés időpontját nagyban befolyásolja az időjárás. Mivel hideg időben nem vonulnak a békák, nem érdemes, sőt nem is szerencsés a "tömeges" mentés. Ezért az oldalt rendszeresen frissítjük, jelentkezéseket főként azokra a napokra várunk, amikor reggel, és főként este lehet, illetve szükséges a hálót ellenőrizni!

Amikor enyhül az idő, akkor ez mindennapossá válik, addig az előrejelzés alapján határozzuk meg, mikor hogy szükséges a feladat ellátása.

Mint már korábban is írtam, a táblázatba kerülés, a jelentkezés sorrendjében történik, ha úgy tetszik, foglalásos alapon!

 

Jelentkezni a táblázatban megjelölt időpontokra lehet! A reggeli mentés különösen enyhe, esős éjszaka után minél korábban, napkelte után célszerű, az esti mentéseket szürkület idejében kell elkezdeni, és ha intenzív a vonulás, akkor akár tíz óránál későbbi időpontig is eltarthat!

 

 

A hálok kihelyezése után folyamatosan lehet jelentkezni a mentésekre! Egy mentésre tíz főnél nagyobb létszámban nem érdemes érkezni. A túl nagy létszám nem csak a forgalomra, hanem a békákra nézve is veszélyes lehet, különösen sötétedés után!

 

 

Oldalmenü
Naptár